1
2
3

Organmassage

Organmassage er en meget blid og behagelig massageform, som nænsomt befrier organerne for spændinger. Det er ikke godt at have spændinger omkring organerne. Det resulterer som regel i at vores ”motor” kommer til at arbejde ujævnt, hvilket går ud over energi, velvære og helbredet som helhed.
Ved at løsne spændingerne i mave-tarmregionen øges organernes bevægelighed, som er en forudsætning for deres tilfredsstillende funktion.
Hvert organ skal nemlig kunne bevæge sig 7-8 gange i minuttet for at kunne virke optimalt. Organerne har det ligesom muskler, de bliver svage hvis de ikke rører sig.

Hvad sker der?
I organmassage løsner massøren bindevævet omkring organet med stor nænsomhed med hænderne.
Når bindevævet er løsnet øges blodcirkulationen omkring organet, og regenereringscellerne får mulighed for at komme ind og reparere de eventuelt ”slidte områder” Franske undersøgelser har vist at eksempelvis tarmene kan regenerere sig på 1-3 måneder, hvis de får optimale muligheder med tilstrækkelig blodcirkulation og sund kost.
Velfungerende organer er forudsætningen for ”god drift” af mange af kroppens funktioner, fordøjelsen påvirkes også. Det er vigtigt at være bevidst om, hvor vital organernes funktion er. De er med til at producere den energi, der får muskler og krop til at fungere.
Opstår der en ”fejl” i funktionerne, er kroppen programmeret til selv at råbe om hjælp. Det sker ved, at vi mærker en eller anden smerte et eller andet sted. Desværre dæmper vi alt for ofte disse smerter med noget smertestillende uden egentlig at interessere os for, hvorfor disse smerter er opstået.